About

Selamat datang ke blog Akasia Ekin. Blog ini dimiliki Nur Asyikin Zakaria @ekinazhari memaparkan perkongsian mengenai kebaikan prebiotik semula jadi yang dikenali sebagai gum arabic, getah arab dan al-manna iaitu cecair pepejal yang dihasilkan dari pokok akasia senegal di Sudan.

Getah pokok akasia senegal ini asalnya berbentuk ketulan kemudian diproses menjadi serbuk halus seperti debu tepung untuk memudahkan pengguna menikmatinya di dalam minuman dan makanan harian di atas jenama Serbuk Al-Manna Ameer.

Serbuk Al-Manna Ameer (gum arabic) mengandungi serat mineral yang tinggi seperti kalsium, magnesium dan kalium. Gum arabic juga mempunyai kandungan sumber prebiotik paling tinggi dan baik untuk kesihatan usus selain dikenali sebagai suplemen diet fiber. Serbuk Al-Manna Ameer dijual pada harga RM30/150gram. Maklumat lanjut boleh hubungi Nur Asyikin di talian 017-948 6216 atau boleh dapatkan terus di Jalan Dato’ Lundang, Kota Bharu, Kelantan.

Serbuk Al-Manna Ameer bukan ubat atau jamu untuk merawat atau menyembuhkan penyakit. Serbuk Al-Manna Ameer hanyalah suplemen untuk kesihatan yang mengandungi bahan 100 peratus semula jadi yang diimport secara ekslusif dari negara Sudan.

Design Blog Akasia Ekin dan kandungan artikel ditaja dan disediakan sepenuhnya oleh Stokis Gum Arabic Al-Manna Ameer Kawasan Kota Bharu. Terima kasih.

gum arabic, acacia senegal, almanna, akasia ekin,
Ejen Seluruh Malaysia Diperlukan

Save

Save